Aleksandar Aca Ilic - Biografija
Trajce Radio Boem :: Narodna Muzika :: :: Biografije poznatih ličnosti :: :: A
Strana 1 od 1 • Delite
Ime i prezime:Aca Ilić
Rođendan:05. 05. 1961.
Porodica:supruga i sin
Karijera:poznat po brojnim hitovima
Zanimanje:pevač
Aleksandar Aca Ilić je svoju muzičku karijeru započeo 1983. godine kada je objavio album “Isplači se na grudima mojim”. Objavio je ukupno deset albuma a poslednji 2009. godine “Zato idem u kafanu” za Gold Music. Oženjen je Biljanom Jevtić, takođe pevačicom sa kojom je često nastupao, a sa kojom ima i nekoliko snimljenih dueta. Stjepa Radovanović 1983. godine došao je na ideju da napravi turneju sa Acom i Biljanom tako da je on zaslužan za to što su se njih dvoje kasnije venčali jer ih je ta turneja zbližila. Biljina kuma je Suzana Mančić poznata srpska glumica i misica, a Acin kum Milutin Tešović. Aleksandar Aca Ilić sa Biljanom Jevtić ima sina Ivana..
"Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."
kosovce3- Webmaster
Datum upisa : 29.08.2013Za broj objavljenih porukaZlatna HarmonikaZa broj kreiranih temaZlatan GramafonZa broj temaZlatan MikrofonZa broj lajkovaZlatan KljucZa broj prijatelja (Zahtev je prihvacen)Zlatna NotaZa broj poruka koje je clan videoZlatna zvezda
Datum rođenja : 01.09.1930
Re: Aleksandar Aca Ilic - Biografija
Posao
Acina karijera je počela 1981. godine kada je snimio singl-ploču “Ako si srećna, još srećnija bila”/”Kasno je draga,sve”. 1983. godine Radovanović je došao na ideju da napravi turneju s njim i Biljanom Jevtić, njegovom sadašnjom suprugom. Te iste godine Acina karijera je doživela nagli uzlet da albumom “Isplači se na grudima mojim”.
Od 1983. godine do 2009. godine je snimio 15 albuma. Neki do njih su “Druga je kraj mene”, “Ciganka”, “Ne, ne, ne”, “Zato idem u kafanu”. Albumi su bili izdavani u produkciji PGP RTB kuće, ZAM produkcije koja je kasnije postala Grand i Gold Music. Nastupao je i na velikom broju festivala gde je takođe bio nagrađivan.
Najveća dostignuća
2012. godine je na Pirin Folk Festivalu u Bugarskoj za svoju pesmu “Stiga sam odil” osvojio nagradu za interpretaciju i priznanje žirija medija. Godinu kasnije na Moravskim biserima je za duet sa Biljanom Jevtović osvojio drugu nagradu publike. 2014. godine dobio je nagradu za tradicionalno negovanje srpskih pesama.
poznati.info
Acina karijera je počela 1981. godine kada je snimio singl-ploču “Ako si srećna, još srećnija bila”/”Kasno je draga,sve”. 1983. godine Radovanović je došao na ideju da napravi turneju s njim i Biljanom Jevtić, njegovom sadašnjom suprugom. Te iste godine Acina karijera je doživela nagli uzlet da albumom “Isplači se na grudima mojim”.
Od 1983. godine do 2009. godine je snimio 15 albuma. Neki do njih su “Druga je kraj mene”, “Ciganka”, “Ne, ne, ne”, “Zato idem u kafanu”. Albumi su bili izdavani u produkciji PGP RTB kuće, ZAM produkcije koja je kasnije postala Grand i Gold Music. Nastupao je i na velikom broju festivala gde je takođe bio nagrađivan.
Najveća dostignuća
2012. godine je na Pirin Folk Festivalu u Bugarskoj za svoju pesmu “Stiga sam odil” osvojio nagradu za interpretaciju i priznanje žirija medija. Godinu kasnije na Moravskim biserima je za duet sa Biljanom Jevtović osvojio drugu nagradu publike. 2014. godine dobio je nagradu za tradicionalno negovanje srpskih pesama.
poznati.info
"Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."
kosovce3- Webmaster
Datum upisa : 29.08.2013Za broj objavljenih porukaZlatna HarmonikaZa broj kreiranih temaZlatan GramafonZa broj temaZlatan MikrofonZa broj lajkovaZlatan KljucZa broj prijatelja (Zahtev je prihvacen)Zlatna NotaZa broj poruka koje je clan videoZlatna zvezda
Datum rođenja : 01.09.1930
Trajce Radio Boem :: Narodna Muzika :: :: Biografije poznatih ličnosti :: :: A
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu