Rifat Tepic - Biografija
Trajce Radio Boem :: Narodna Muzika :: :: Biografije poznatih ličnosti :: :: R
Strana 1 od 1 • Delite
Rifat Tepic - Biografija
Rifat Tepic - Biografija
Rodjen sam 9.11.1958 u Sturlickoj Platnici opstina Cazin. Kao sesnaestogodisnjak pocinjem svirati harmoniku.U armiju odlazim u Oktobru 1977 gdje sam pokusao svirati harmoniku medjutim, u kasarnoj su bili dvojica iskusnijih sviraca koji su bolje svirali od mene. Tada gubim volju za sviranjem i prestajem se baviti sa tim. I ako se nisam bavio pjevanjem pitali su me da otpjevam par pjesama sto sam ja i uradio. Otpjevao sam cetiri pjesme i zadovoljio njihove ukuse. Januara 1979 odsluzujem vojni rok i iste godine u Maju odlazim u Njemacku i pronalazim posao u rudniku. Nakon kratkog vremena provedenog u rudniku morao sam na bolovanje, pa sam skracivao vrijeme “pjevajuci” u stanu. Sasvim slucajno jedan prolaznik je cuo kako neko pjeva pa je pokucao na vrata i pitao ko to pjeva u stanu. Mislio sam da se to nesmije pa nisam ni otkrio das sam to bio ja. Iduceg dana se pojavio taj isti covjek na vratima stana i pitao me dali bih ja pjevao u restoranu. Tu ponudu nisam mogao odbiti. Rekao mi je da se zove Rajko i da dolazi iz Kaknja. Restoran u kojem trebam da pjevam se nalazio u blizini moga stana. Nakon prve noci vlasnik restorana Vlasta mi je ponudio da ostanem da pjevam cjeli mjesec dana kod njega. Nedugo nakon toga braca Samardzici su me pitali dali zelim snimiti plocu. Ja sam im govorio da nisam spreman za to ali su me ubijedili da trebam da to sredim, a oni ce mi pomoci. Godine 1981 odlazim sa Rasimom i snimam prvu singlicu. Nakon toga se vracam u Njemacku gdje nastavljam raditi. Na jednom od gostovanja u Njemackoj, Ljubo Keselj i Zorica Brunclik su me uvjeravali da trebam da napustim posao i da idem sa njima u Beograd snimati novu plocu. Nakon toga odlazim u Beograd ali nisam uspio snimiti album. Pri povratku iz Beograda igrom slucaja susrecem Kemala Malovcica. On me zamolio da se vratim nazad i da ce mi on pomoci oko tog. Tada sam i po prvi put sreo Mirka Kodica i nakon dvije godine izdao sam prvi album za Diskos. Nakon tog albuma odlazim u Sarajevo kod Ibre Mangafica sa kojim sam uspjesno uradio nekoliko albuma. Od tada moja karijera krece uzlaznom putanjom, i do sada sam izdao dvadeset albuma.
Zahvalio bih se svima onima koji su do sada radili na mojim albumima, a posebno bih se zahvalio mojoj vjernoj publici koji su bili sve ove godine uz mene.
Rifat
"Ljubav ne daje ništa osim sebe i ne uzima ništa osim sebe."
kosovce3- Webmaster
Datum upisa : 29.08.2013Za broj objavljenih porukaZlatna HarmonikaZa broj kreiranih temaZlatan GramafonZa broj temaZlatan MikrofonZa broj lajkovaZlatan KljucZa broj prijatelja (Zahtev je prihvacen)Zlatna NotaZa broj poruka koje je clan videoZlatna zvezda
Datum rođenja : 01.09.1930
Trajce Radio Boem :: Narodna Muzika :: :: Biografije poznatih ličnosti :: :: R
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu